dr inż. Iwona Krawczyk-Kłys
26 Paź

Korzenna owsianka ze śliwkami

Jeśli jeszcze tego nie próbowaliście, to błąd. Idealna na jesienną aurę.

Składniki

  • 50g (5 łyżek) płatków owsianych 
  • 200g (porcja) mleka 
  • 12g (1 łyżeczka) miodu 
  • 10g (1 łyżeczka) masła orzechowego 
  • 15g (1 łyżka) dowolnych orzechów 
  • 100g (4-5 sztuk) śliwek 
  • 1-2g (do smaku) cynamon i imbir w proszku 

Sposób przygotowania

  • Płatki zalać mlekiem i odstawić do napęcznienia.
  • Następnie podgrzać w rondelku do zagotowania dodając cynamon i imbir do smaku.
  • Przełożyć owsiankę do miseczki, dodać śliwki, miód, masło orzechowe i orzechy.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ