Składniki:
- 1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,
- 3 jaja,
- pół opakowania łososia wędzonego,
- 5 szparagów zielonych,
- garść pomidorków koktajlowych,
- koperek.
Sposób przygotowania:
- Szparagi umyć, odłamać twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu).
- Łodyżki pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić.
- W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu.
- Dodać szparagi i łososia pokrojonego na kilka kawałków. Wszystko wymieszać łyżką.
- Na patelni rozgrzać oliwę. Wlać masę jajeczną z dodatkami.
- Dodać połówki pomidorków koktajlowych.
- Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać, aż masa się zetnie przez ok. 5 minut.
- Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem.
Smacznego!
Twój komentarz