Składniki
- Bulion warzywny pół szklanki (120 g)
- Chleb żytni razowy 2 kromki (60 g)
- Kapusta młoda 1/3 sztuki (250 g)
- Koper 2 łyżeczki (8 g)
- Oliwa z oliwek 2 łyżeczki (10 g)
- Przecier pomidorowy 1 łyżka (15 g)
- Przyprawy: kmin mielony, liść laurowy, ziele angielskie 1 łyżeczka (3 g)
- Soczewica nasiona 3 łyżki (45 g)
Sposób przygotowania
- Kapustę umyć i poszatkować.
- W garnku rozgrzać oliwę i dodać kapustę oraz obraną i wymieszać.
- Wlać bulion, dodać soczewicę, doprawić solą, pieprzem, dodać przyprawy i przecier pomidorowy. Wymieszać, przykryć i zagotować.
- Gotować pod przykryciem przez około 15-20 minut, w międzyczasie 1-2 razy zamieszać.
- Dodać posiekany koperek, wymieszać i zagotować.
Smacznego!
Twój komentarz