dr inż. Iwona Krawczyk-Kłys
29 Marz

Omlet ze szpinakiem, mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi

Pomysł na pyszne I śniadanie. Smacznie, szybko, zdrowo, kolorowo...

Składniki: 

  • 2 jajka 
  • garść szpinaku 
  • 5 pomidorków koktajlowych 
  • plaster mozzarelli 
  • łyżeczka parmezanu 
  • pół łyżeczki masła klarowanego 
  • sól 
  • pieprz 

Przygotowanie:

  • Jajka wbić do miseczki, dodać sól, pieprz i wymieszać.
  • Na patelni rozgrzać masło klarowane.
  • Następnie dodać szpinak i chwilę podsmażyć.
  • Wlać jajka i smażyć na średnim ogniu, około 2-3 minut.
  • Przełożyć omleta na drugą stronę, dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, kawałki mozzarelli i posypać parmezanem.
  • Złożyć omleta na pół.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ