dr inż. Iwona Krawczyk-Kłys
27 Marz

Jogurtowa rozkosz z nutą kokosa i mango

II śniadanie w formie deseru. Palce lizać!

Składniki:

  • Jogurt naturalny – 200g (kubek)
  • Mango – 200g (½ sztuki)
  • Wiórki kokosowe- 2 łyżeczki
  • Płatki owsiane/musli - 2 łyżki
  • Maliny, borówki, liść mięty - do dekoracji

Przygotowanie:

  • Jogurt naturalny wymieszać z wiórkami kokosowymi
  • Mango obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę
  • Na dno pucharka wsypać łyżkę płatków owsianych/musli, a następnie wykładać kolejno: 
    • ½ porcji jogurtu
    • ¾ porcji mango
    • ½ porcji jogurtu
    • łyżka płatków owsianych/musli
    • ¼ porcji mango
  • Następnie dekorujemy malinami, borówkami i listkiem mięty. 

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ