dr inż. Iwona Krawczyk-Kłys
12 Paź

Koktajl z zielonej pietruszki, jabłka i cytryny

Jesień to okres, w którym wzrasta ryzyko infekcji bakteryjnych i wirusowych. Zachęcam więc do spożywania koktajli na bazie natki pietruszki - to bomby witaminowe dostarczające mnóstwa witaminy C, jakże potrzebnej o tej porze roku.

Próbowaliście już zielonego koktajlu z pietruszką?? Jeśli nie, to skorzystajcie z poniższego przepisu.

Składniki:

1 jabłko

1 pęczek pietruszki

1 limonka lub cytryna

pół szkl wody mineralnej

 

Wykonanie:

Umyte jabłko, nie obieram, kroję na ćwiartki, usuwam gniazda nasienne, kroję na mniejsze kawałki i wrzucam do blendera.

Pietruszkę myję i wrzucam do blendera.

Limonkę / cytrynę obieram ze skórki, kroję na cząstki i wrzucam do blendera.

Dodaje wodę mineralną i miksuję na bardzo gładki koktajl.

Podaje od razu.

Twój komentarz




POKAŻ